Een e-boek waarin het coronavirus op een zachte en positieve manier aan primaire en kleuters wordt uitgelegd met een happy end en extra middelen. Geschreven door een leraar en een moeder van vier, zal dit boek het coronavirus in context plaatsen voor jonge kinderen.

The Little Corona King is een kinderboek gericht op kleuters en kleuters om hen op een zachte en positieve manier over het coronavirus te helpen uitleggen.

Het boek is geschreven door nummer 1 bestseller kinderauteur Ellie Jackson, auteur van de echte Wild Tribe Heroes-serie boeken over oceaanplastiek, palmolie en klimaatverandering. Haar boeken zijn zeer geprezen en hebben tot nu toe meer dan een miljoen kinderen bereikt en Ellie is gewend om te schrijven over echte wereldwijde problemen zonder kinderen te overweldigen of bang te maken.

Ellie is moeder van vier jonge kinderen jonger dan 10 jaar en heeft een achtergrond als lerares die haar ervaring heeft gegeven in het op peil houden van haar boeken om de discussie te bevorderen, kinderen te betrekken en te inspireren om betrokken te raken bij het helpen maken van een verschil .

De Little Corona King is geboren uit een groeiende wereldwijde bezorgdheid over de impact van het coronavirus op ons allemaal, evenals het begrip dat ouders en leraren hun kinderen nieuwe ideeën op een positieve manier moeten uitleggen over hoe ze het virus kunnen aanpakken.

Het schrijven en illustreren van het boek heeft in de loop van 4 dagen plaatsgevonden en is het eerste kinderboek ter wereld dat het coronavirus bespreekt. Het bevat relevante, up-to-date informatie afkomstig van betrouwbare overheidswebsites zoals de NHS en het verhaal kan worden aangepast naarmate meer ontwikkelingen zich voordoen.

Dit boek is geen scaremongeringstactiek en wil ook niet dat mensen in paniek raken. Het is een hulpmiddel voor ouders om hun kinderen te betrekken bij eenvoudige gezondheidspraktijken zoals handen wassen, routines of gewoonten veranderen, redenen waarom dingen anders zijn, hen helpen zich aan te passen aan schoolafsluitingen of zelfisolatie indien nodig enz. Hoewel sommige hiervan zijn opzettelijk vaag gelaten om normaliteit zoveel mogelijk aan te moedigen.

More by Ellie Jackson